Черкаський міський парк культури та відпочинку імені 30-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні



Черка́ський міськи́й парк культу́ри та відпочи́нку і́мені 30-ої річни́ці Перемо́ги у Вели́кій Вітчизня́ній війні́ — багатофункціональний парк культури та відпочинку у місті Черкаси, одне з улюблених місць відпочинку мешканців та гостей міста.

Парк Перемоги розташований у Південно-Західному мікрорайоні міста. Його відкрито 1975 року на честь 30-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Багатофункціональність парку виявляється у його складових частинах:

* пейзажна — чіткі алеї спеціально висаджених дерев і кущів, за якими здійснюється постійний нагляд;
* меморіальна — на її території розташовані монументи загиблим воїнам, постаменти з гарматою та літаком СУ-17 на честь визволителів Черкас від німецько-фашистських окупантів;
* розважальна — тут розміщені атракціони та Черкаський зоопарк, в якому зібрані тварини, як місцевої так і екзотичної фауни, а також станція юннатів.

За час, що минув від заснування парку він набув необхідних пейзажних рис міського парку. Організація парку виконана з дотриманням традицій та глибоких знань у парковому мистецтві групою черкаських фахівців, на чолі з головним архітектором міста В. М. Холковським і головним архітектором області О. С. Ренькасом, архітектором парку І. Щербиною та групою визначних дендрологів на чолі з Є. Д. Смирновим.
Блогун - монетизируем блоги
Галерею фото можна знайти по ссилці:

http://www.city.ck.ua/gallery/cherkassy-gc-6.html

Немає коментарів:

Дописати коментар