Правоохоронці радять бути пильними, щоб не втратити свій мобільний


В епоху інноваційних технологій напевно неможливо знайти людину, в якої не було б мобільного телефону. Ринок пропонує покупцям безліч моделей, які вирізняються своєю функціональністю, а відповідно і ціною. Покупець обирає для себе телефон згідно своїх потреб та можливостей, адже мобільний став невід’ємною частиною буденного життя. Та поряд з значним поширенням мобільного зв’язку почастішали і випадки крадіжок самих телефонів. Щоб не стати жертвою грабіжників та не втратити свій «мобільний» пам’ятайте, що потрібно завжди слідкувати за своїми речами, не залишайте їх без нагляду на тривалий час або на збереження малознайомим людей, піклуйтеся про себе та про власне майно. Пам’ятайте, що ваш мобільний для зловмисників є ласою річчю, яка при вдалому продажі принесе їм «добру копійчину».

Згідно статистики, основна категорія потерпілих — жінки. Та найбільшу увагу крадіїв привертають саме чоловікам напідпитку та дітям, тому не варто батькам купувати без потреби дорогі мобільні телефони своїм дітям.



Аби не стати жертвою пограбування та перешкодити зловмиснику вчинити злочин уникайте безлюдних, неосвітлених місць. У пізню пору краще ходити там, де більший рух автотранспорту та є перехожі. Не ходіть поодинці, передзвоніть додому або домовтесь заздалегідь, щоб вас зустріли. Помітивши, що до вас хтось наближається, не соромтесь, перейдіть на іншу сторону вулиці – це дозволить вам впевнитись чи реальна загроза. Знайте, що злочинці люблять темряву і тишу – не йдіть їм назустріч.

В свою чергу правоохоронцями Черкащини вживаються всі можливі заходи аби захистити жителів міст та сіл від злочинних посягань на їх життя та майно. Працівники міліції здійснюють патрулювання вулиць в темний час доби: кожен громадянин в будь-який час може звернутися до працівника міліції за допомогою.

Якщо ж Ви все-таки втрапили в біду і втратили свій телефон або стали свідком пограбування, не зволікайте та негайно звертайтесь за допомогою до правоохоронців, адже вірогідність затримання злочинця по «гарячих слідах» набагато вища, ніж через деякий час.

Немає коментарів:

Дописати коментар