Створено єдиний комунальний заклад – «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини»



Новий заклад утворено шляхом приєднання пологового будинку №2 до пологового будинку №1 з повним збереженням матеріально-технічної бази обох закладів.

Таке рішення було прийняте Черкаською міською радою з метою забезпечення належного рівня надання медичної допомоги жіночому населенню м. Черкаси та збереження мережі й функцій обох пологових будинків.

За словами начальника Департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Олега Стадника, жоден працівник не втратить роботу.

– Щороку кількість пологів зменшується на 100. Тому виникло питання щодо доцільності утримування двох пологових будинків. Щоб не закривати один з них, ми створили єдиний Центр із метою збереження для працівників та населення цих закладів шляхом об’єднання. Мови про закриття чи звільнення працівників взагалі немає. Ніхто не втратив і не втратить роботу, – запевнив Олег Михайлович.

У результаті злиття двох пологових будинків Міський центр матері та дитини з єдиним керівником, котрого вже призначено розпорядженням голови міської ради, матиме ті ж самі відділення, що й пологові будинки з тією ж кількістю штатних посад.

Так, на базі пологового будинку №1 передбачено функціонування акушерського фізіологічного відділення з пологовими залами сімейного типу на 30 ліжок, патології вагітності на 40 ліжок та гінекологічного відділення на 35 ліжок, а на площах пологового будинку №2 – акушерського відділення з індивідуальними пологовими палатами на 30 ліжок, відділення діагностики та не виношування вагітності на 40 ліжок та відділення реабілітації репродуктивної системи на 30 ліжок.

У перспективі планується створення двох відділень: інтенсивної терапії новонароджених та відділення реанімації й інтенсивної терапії жінок по 6 ліжок у кожному.

У зв’язку з реорганізацією пологових будинків, працівники цих закладів неодноразово звертались до обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я за захистом своїх прав та за роз’ясненням процедури легалізації у новому закладі, збереження права на щорічні відпустки та компенсації за невикористані щорічні відпустки. У пологовому будинку №2 проведено профспілкові збори за участю працівників департаменту охорони здоров’я Черкаського міськвиконкому, голови і заступника голови обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я.

На всі питання було надано відповіді.

До питання об’єднання двох пологових будинків долучилося Головне управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації.

– Для ефективнішої роботи було створено робочу групу в складі працівників нашого управління, депутатів обласної ради, Черкаської міської ради, департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради та представників обласного комітету профспілки медичних працівників, яка займається додатковим вивченням проблемних питань, пов’язаних з реорганізацією пологових будинків, – розповів начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик. – Члени цієї робочої групи провели зустріч із працівниками Центру, на якій було надано детальну інформацію щодо стратегії розвитку акушерсько-гінекологічної служби міста Черкаси з повним збереженням та використанням матеріально-технічної бази і кадрового потенціалу обох пологових будинків.

Володимир Брожик наголосив, що у процедурі об’єднання двох закладів, враховуються всі пропозиції працівників уже єдиного Центру матері та дитини. Так, за побажаннями медичних працівників пологового будинку №2, на базі цього закладу буде зосереджено гінекологічну допомогу (відділення невиношування вагітності та реабілітації гінекологічних хворих).

На сьогодні жіноче населення обласного центру продовжує отримувати амбулаторну медичну допомогу на належному рівні. Жіночі консультації, як і раніше, обслуговують жінок за територіальним принципом.

Немає коментарів:

Дописати коментар