Черкаські енергетики закликають не перевантажувати електромережу


Через зниження температури повітря до мінус 20-25 градусів за Цельсієм, за рахунок масового використання побутовими споживачами додаткових засобів електрообігріву, відбувається перевантаження кабельних ліній в мережах публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго». У зв'язку з цим є реальна загроза виникнення і розвитку аварії на мережах товариства.

ПАТ «Черкасиобленерго» докладає усіх зусиль для забезпечення надійного та безперебійного енергозабезпечення споживачів Черкаської області в умовах низьких температур, водночас енергетики звертаються до споживачів із проханням обмежити використання електричних приладів опалення і не перевантажувати електричну мережу.

Як відомо ряд енергопостачальних компаній країни, аби уникнути пошкоджень обладнання електричних мереж від перевантаження, уже застосовують примусові відключення споживачів електричної енергії в години вечірнього максимуму .

Зокрема енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" приступає до почергових на час до двох годин відключень кабельних ліній 6 кВ, що відходить від підстанції (ПС) 35 кВ "Ювілейна".

Як повідомлялося раніше, в області, через несприятливі погодні умови (сніг, пориви вітру) та через спрацювання системи захисту ліній електропередачі в ніч на четвер 5 населених пунктів були знеструмлені.

Водночас, активне використання різноманітних приладів опалення, призвело і до збільшення в області кількості пожеж з причини несправного пічного опалення та неправильної експлуатації електрообігрівальних приладів.

Лише за останню добу в Черкаській області виникло 10 пожеж причиною яких були несправне пічне опалення або електричні прилади опалення.

Немає коментарів:

Дописати коментар