"Забрендиш" Черкаси – отримаєш 10 000 гривень!

Туристично-інформаційний центр Черкас обіцяє 10 тисяч гривень переможцю конкурсу на кращий туристичний бренд міста, який триватиме до 29.02.2012 року. Покищо ж солідна фірма просить газети безкоштовно розмістити оголошення про цей конкурс. Прохання виконаємо – креативний прес-реліз процитуємо повністю з невеличкою критичною ремаркою.

У згаданому в прес-релізі фільмі "Діамантова рука" ніхто не згадував про "Лондон-місто контрастів", як пишуть фахівці з черкаського туризму: Семен Семенович, якого грав Нікулін, сказав, що був у Марселі й Стамбулі. Про "Стамбул – город контрастов" йому й запропонувала розповісти "домуправ"…

І ще одне: ми цінимо гумор тих, хто влаштував конкурс і включив такі варіанти бренду Черкас як "Пляжний курот" (з вічно не прибраними смітниками на березі?), "Архітектурий красень" (з десятком старовинних будівель і хаотичною сучасною забудовою та покинутими котлованами довгобудів?), "Лісова царівна" (з триваючим дикунським винищенням зелених насаджень міста?)

Втім, ми визнаємо, що ідея створення бренду міста справді актуальна. Тим паче, якщо до її обговорення не підключаться люди, що справді креативно мислять, можуть "височайше утвєрдіть" щось, від чого потім старовинне козацьке місто не відхреститься з сотню років: полунички з шахами, які пропонують чиновники міськвиконкому, який називає себе "мерією" або вигаданої в часи СРСР для дверок вантажівок колгоспів Черкаського району чайки, реанімувати яку в якості символу Черкас активно намагається депутат-регіонал Отрешко.

А поки – слово туристично-інформаційному центру Черкас, повідомлення якого цитуємо повністю і без "купюр": "Черкасам, як ніколи, потрібно відновити свій туристичний авторитет. Перший і найважливіший крок – створення бренду міста, тобто образу, який запам’ятається туристам. Скажімо, Львів – місто кави і старовини. Одеса – столиця гумору і перлина Чорного моря. А якими ж ми з вами бачимо Черкаси? Козацьке місто? Край мальовничих парків і сімейного відпочинку? Пляжний курорт на Дніпрі? "Архітектурний красень" або "лісова царівна"?.. Саме ми, черкасці, найкраще знаємо своє місто і нам вирішувати, як його побачать інші. Щоб не було як у фільмі "Діамантова рука": і Лондон – місто контрастів, і Нью-Йорк – місто контрастів… Отож міськвиконком оголошує конкурс "Ідея туристичного бренду Черкас".

Ваша думка справді важлива, адже наше місто різнобарвне, і одній людині складно охопити всі його переваги. Ми славимося і довколишньою природою, і досконалою прямокутною забудовою, історією, а відомі співаки говорять, що в нас найвдячніша публіка… Що потрібно для участі?

Потрібно вигадати логотип, слоган або "фірмові" кольори нашого міста, а ще краще – все разом. На відміну від офіційного герба та прапора, логотип і слоган повинні відображати настрій, колорит Черкас, неповторність, яка притаманна тільки черкасцям. Можна вигадати персонажа, який асоціюється з містом, намалювати символ, створити унікальний шрифт. Простір для творчості безмежний! Головне пам’ятати, що кінцева мета – підвищення туристичної привабливості міста, реклама для гостей з України і з-за кордону. Найважливіші критерії – оригінальність, простота, упізнаваність і зв'язок із культурою Черкас. Пропозиції мають гарно поєднуватися з офіційними символами, бути естетичними і змістовними.

Які умови конкурсу? Ваш варіант логотипу повинен бути файлом розміром не менше ніж 500 на 500 пікселів або друкованим зображенням на форматі А 4. Слоган повинен бути поданий у 4 варіантах: україномовному, російськомовному, англомовному і німецькомовному. До основного зображення, будь ласка, додайте приклади розміщення логотипу і слогану на білборді, плакаті, сувенірній продукції тощо. Було б чудово, якби на додаток до цього ви поклали стислу пояснювальну записку про те, чому саме Ваша ідея заслуговує на увагу.

Автором може стати будь-хто – пересічний черкасець, професіонал-дизайнер, цілий колектив творчих людей. Немає також обмежень для кількості робіт від одного автора, адже жодні формальності не повинні зашкодити цій важливій справі. До конкурсних робіт обов'язково додається заклеєний конверт з відомостями про автора або авторів, що включає: прізвище, ім'я по батькові, адресу і контактний телефон. Кінцевий термін прийому ідей – 29 лютого 2012 р. Потім буде оцінювання пропозицій і громадське обговорення найкращих варіантів, після чого журі визначить переможця.

Куди надсилати роботи? Протягом конкурсу з Вами працюватиме колектив Туристично-інформаційного центру Черкас. На Ваші ідеї чекають за адресою: 18000, Черкаси, вул. Хрещатик, 221, офіси 13. Телефон для довідок – (0472) 544-300. Електронна скринька Центру: cherkasy-tour@i.ua. Ви також можете завітати на сторінку у мережі Facebook: www.facebook.com/cherkasy.tour, слідкувати за публікаціями блогу: http://cherkasy-tour.livejournal.com/. За креативність – висока нагорода!

10 тисяч гривень – таку чималеньку суму місто подарує тому, хто виграє конкурс. Якщо робота-переможець – результат колективної праці, автори поділять приз між собою згідно з внеском і участю кожного. Але найбільше виграє від змагання вся черкаська громада, ціле місто, яке отримає ідею туристичного бренду. А це, як відомо, своєрідна перепустка на новий рівень розвитку, спосіб позначити Черкаси на туристичній мапі світу!"

Немає коментарів:

Дописати коментар