Черкаські УБОЗівці затримали жінку, яка намагалася продати свою дитину за 24 тисячі гривень


До оперативників УБОЗ УМВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація про те, що в одному з районів області 27-річна жінка планує здійснити продаж своєї шестирічної доньки. Оперативники негайно почали відпрацьовувати отриману інформацію, яка згодом повністю підтвердилася.

УБОЗівці розпочали розробку схеми по затриманню цієї «продавчині», адже потрібно було якнайшвидше спланувати і провести спецоперацію та захистити дитя від злочинних намірів її так званої «матусі».

Розробивши оперативну комбінацію по затриманню зловмисниці, правоохоронці домовились з нею про зустріч в одному з місцевих кафе. На зустріч жінка повинна була прийти зі своєю донькою. Під час розмови з нею правоохоронці дізналися, що мати оцінила своє малолітнє дитя… в 24-тисячі гривень, навіть не поцікавившись для чого покупцям такий «товар». Під час проведення оборудки, коли задоволена жінка рахувала такі жадані для неї кошти, вона була затримана оперативниками УБОЗу «на гарячому».

При спілкування зі слідчими, затримана намагалася довести свою невинуватість, скаржилася на безгрошів’я та виправдовувалась тим, що хотіла згодом забрати дитину назад. Жінка бідкалась, що їй було шкода дитя, але от біда – нестача грошей переважила все, навіть материнські почуття. В подальшому з’ясувалось, що ця жінка вела асоціальний спосіб життя, часто випивала, належної уваги дитині не приділяла.

Зараз горе-мати затримана, її маленька донечка, знаходиться в Черкаському притулку для дітей, з малечею працює психолог, адже це неймовірно тяжка травма для дитини - вона розуміє, що мама, яку вона любить понад усе в світі, продала її як річ невідомим людям. Якби не своєчасне втручання правоохоронців – навіть страшно собі уявити, що могло б статися з цією маленькою дівчинкою.

Наразі проводиться слідство, вирішується питання щодо позбавлення цієї особи батьківських прав. Стосовно неї порушено кримінальну справу за ст. 149 ч.3 «Торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо передачі людини», яка передбачає покарання позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Немає коментарів:

Дописати коментар