Переродження «Дружби народів»

Нова «Дружба народів». Цьогоріч черкаському палацу культури перевалило за 30. Його, за спільним проектом архітекторів В. Лебединцева та О. Чорноусова, звели ще в 1980 році. З того часу капітального ремонту будівля не зазнавала. І ось, 30 років потому, грандіозну реконструкцію палацу задумало нове керівництво ПАТ «АЗОТ». Нагадаю, торік у листопаді міська й обласна влади уклали з хімічним гігантом угоду про співпрацю. За нею, підприємство більше не стоятиме осторонь життя міста, а навпаки – братиме в ньому активну участь. Одним із ключових пунктів домовленості став капітальний ремонт ПК «Дружба народів».

Відновлювальні роботи в палаці стартували. Тут уже відремонтували дах і дві танцювальні зали. В одній із них займається шоу-балет «Каприз». Цьогоріч колектив, що входить до п’ятірки найкращих у місті, відзначає своє 25-річчя. Сучасна зала стала гарним подарунком до ювілею. Ремонтники підняли рівень стелі, покращили освітлення, встановили склопакети, обладнали роздягальну та повноцінний санвузол. Словом, врахували всі вимоги та побажання танцівників.

Лілія Тихомирова, художній керівник шоу-балету «Каприз»: «25 лет, не смотря на то, что выросло много поколений, детки занимались на цементном полу. Он был не холодным, но все равно для танцора это не очень хорошо. А сейчас у нас танцевальное покрытие, которое привезли специально для нашего зала. Вначале это было приспособленное помещение, фойе 3 этажа, а теперь это настоящий танцевальный зал. Сейчас поменялся инвестор в «АЗОТа», это Фирташ Дмитрий Васильевич. Он расставляет приоритеты так, что его интересует культура, конкретно занятия детских коллективов. Я знаю, что в перспективе планируются большие концерты и поездки».

Вихованці «Капризу» модернізацію залу оцінили. Говорять: тепер класичні па, акробатичні трюки та сучасні викрутаси виконують ще з більшим задоволенням.

Сучасні танцювальні зали – лише початок великого перетворення «Дружби». Із дня на день, за словами керівництва ПК, ремонтники розпочнуть реконструкцію фойє, санвузлів і концертного залу. У ньому, до речі, замінять світло, звук, крісла та «одяг» сцени. Черга фасаду будівлі, площі та фонтану надійде в березні. Показати черкасцям оновлену «Дружбу народів» АЗОТівці обіцяють наприкінці травня на День хіміка.

Немає коментарів:

Дописати коментар