Черкащанка Тетяна Бугрій відсвяткувала свій сотий День народження

Поважний ювілей. Черкащанка Тетяна Бугрій відсвяткувала свій сотий День народження. На все місто таких довгожителів небагато – не набереться і десятка. Своє сторіччя Тетяна Савівна відсвяткувала в родинному колі. На гостини до іменинниці прийшли й соціальні працівники. Вручили бабусі привітання від самого Президента.

За святковим столом черкащанки Тетяни Бугрій лунають привітання, тости та радісний сміх. Маму, бабусю та прабабусю родичі вітають із поважним ювілеєм. Одній із найстарших містянок виповнилося 100 років. Старі пожовклі фотознімки відновлюють у пам’яті прожите життя. А побачити на своєму віку бабусі довелося чимало – війну, голод, важкі втрати. Із семи дітей Тетяни Савівни до сьогодні в живих лишилися лише троє. Але і надбання іменинниця має великі – 6 внуків і 2 правнуків. Від світла відеокамери бабуся розгубилася, але, говорить, що ніяких особливих секретів довголіття не має.
Тетяна Бугрій, довгожителька: «То, що Бог дав жити стільки. Все пережила – війну, голодовку…».

Працювати Тетяна Савівна почала ще підлітком. Її життя минуло за важкою працею. Тужити над долею та міркувати, скільки років їй відведено, часу не було, розповідає найменша дочка іменинниці.
Ганна Стригун, донька іменинниці: «Народила дітей – і зразу в поле. Косили, жали – така була робота».

На родинне свято Тетяни Савівни завітали і соціальні працівники. Для них це – непересічна подія. На весь Соснівський район Черкас таких довгожителів лише троє.

Альона Щербак, директор територіального центру соціальної допомоги Соснівського району: «Люди ці унікальні. Я думаю, секрет її довголіття – добрі справи та світлі думки».

Соціальні працівники передали ювілярці листівку від Президента та подарунки від терцентру. А від міської влади черкаські довгожителі отримують щомісячну стипендію. Та головне для них в такому поважному віці – підтримка рідних, а найкращий подарунок – велика родина за столом.

Немає коментарів:

Дописати коментар