Будівництво автобану Київ-Черкаси-Дніпропетровськ розпочнеться вже цього року


Міський голова Черкас Сергій Одарич вважає, що автобан Київ-Дніпропетровськ, який має пройти через обласний центр, важлива подія для міста. Без цієї автомагістралі Черкаси не зможуть повноцінно розвиватися. Особливий поштовх до розвитку автобан надасть саме черкаському аеропорту.
Сергій Одарич повідомив, що вже готовий "Висновок про передпроектні пропозиції будівництва автомагістралі Київ-Черкаси-Дніпропетровськ". Автобан проходитиме у межах існуючих доріг з розширенням смуг (по дві смуги в кожному напрямку) для руху автотранспорту. Магістраль в межах Черкаського району прокладатимуть в обхід 5 населених пунктів, а саме: Софіївки, Мошен, Будища, Черкас, Червоної Слободи та, можливо, Лесьок. Дорога не буде проходити через населені пункти. Щоправда, за одним із варіантів, вона може пройти через Хутори.
— До цього проекту я надав кілька пропозицій, одна із яких полягає в тому, щоб проектанти при розробці робочого проекту врахували Генеральний план розвитку Черкас, яким передбачено в перспективі винесення залізничного вокзалу в район аеропорту і проходження залізниці в обхід Черкас, - сказав Сергій Одарич.
За його словами, будівництво автобану має розпочатися вже цього року. Зокрема, у 2012 році побудують і розширять автомагістраль від Обухова до Канева. А в 2013 році розпочнеться будівництво від Канева до Дніпропетровська.
На його переконання, будівництво автобану сприятиме розвиткові черкаського аеропорту. Від наявності автомагістралі напряму залежать перспективи аеропорту – без неї він не зможе повноцінно виконувати функції ані вантажних, ані пасажирських перевезень.
— Сьогодні у світі надзвичайно активно розвиваються так звані бюджетні авіалінії. Такі авіакомпанії здійснюють перельоти із міст, які розташовані на відстані 100-200 кілометрів від столиць. Тому Черкаси у цій ситуації можуть виконати функцію такого базового аеропорту для бюджетної авіакомпанії, - говорить Сергій Одарич.
Міський голова сподівається, що ніякі обставини – ані економічні, ані політичні – не завадять реалізації цього проекту.

Немає коментарів:

Дописати коментар