Молоді черкаські ентузіасти зняли стрічку про наше місто, яка одразу сколихнула інтернет

«Черкаси». Така проста назва короткометражного фільму, який нещодавно буквально сколихнув соціальні мережі. Створили цю незвичайну стрічку хлопці та дівчата з творчого об’єднання «Denjozavr».

«Фільм присвячується жителям міста Черкаси та багатьох інших міст, які загубили свій дім». Така передмова до фільму «Черкаси». Автори цієї стрічки – колектив молодого творчого об’єднання «Denjozavr».

Воно з’явилося в нашому місті лише два роки тому. Ідея створення стрічки прийшла до молодих людей, коли вони відпочивали на одному з черкаських пірсів. Незабаром натхненний колектив уже розпочав зйомки.

Євген Артеменко, режисер фільму: «Просто брали, вихоплювали якісь кадри безпосередньо з побуту. Не ставили деякі сцени: мужиків із доміно, мужиків на пірсі. Декого просили, а дехто не з власної волі став актором. Тому це – фактично місто Черкаси».

Герої фільму – як жителі Черкас, так і іноземці, які живуть у Черкасах. Головну чоловічу роль зіграв студент-іноземець Кріс. Він приїхав до Черкас на навчання. Зізнається, що досвіду зйомки в кіно до цього не мав.
Кріс Калла, актор фільму: «Очень хорошо поработали, особенно с режиссером».

Стрічка дозволяє подивитися на Черкаси очима іноземця Кріса, який приїхав до нашого міста з Камеруна на навчання. Сюжет короткометражки побудований на тому, що головний герой розповідає в листі своїм батькам, наскільки прекрасне та дивовижне місто Черкаси.

Також у фільмі показали історію кохання студента Кріса та черкащанки Юлії.

Юлія Порпленко, актриса: «Ми відчували один одного на знімальному майданчику. А закоханих грати, чесно, важко не було».

Автори стрічки зізнаються: найскладнішим етапом у створенні фільму став саме добір акторів. Зокрема, на роль головного героя було цілих три претенденти. Останнього, Кріса, на знімальний майданчик привела звичайна випадковість.

Юлія Порпленко, актриса: «Я підійшла до нього, поспілкувались, обмінялися телефонами. Зателефонувала, і згодом зустрілись. Дали сценарій Крісу. Він почитав, погодився. Уже потім ми почали знімати».

У головного героя та в актора Кріса є багато спільного. Як у фільмі, так і в реальному житті, дівчину Кріса звуть Юля. За її словами, зйомки Кріса у фільми були для неї абсолютним сюрпризом.

Юлія, дівчина Кріса: «Это был сюрприз с утра. Я еще спала, слышу голос знакомый. Проснулась, смотрю – кино. Классный был сюрприз!».

Короткометражка «Черкаси» викликала чимало дискусій в інтернеті. Деякі із глядачів не могли повірити, що фільм знято лише силами колективу «Denjozavr». Дехто навіть закидав, що цей фільм є замовленням від черкаських можновладців.

Євген Артеменко, режисер короткометражки: «Мабуть, якби справді фільм був проплачений і ми отримали тих 5-6 мільйонів доларів, то було б не так образливо. А так… Насправді, ми фільм знімали та фінансували з наших кишень.
Нині творче об’єднання «Denjozavr» уже створює наступний фільм під назвою «Імпровізація». Побачити світ він має вже цієї весни.

Немає коментарів:

Дописати коментар