Черкаські комунальники звітують про вдалу боротьбу із ожеледицею на вулицях міста

Черкаські комунальники звітують про вдалу боротьбу із ожеледицею на вулицях міста. Нагадаю, занегодило в Черкасах на початку цього тижня. По собі хуртовини лишили на дорогах і тротуарах снігові замети. Від них, як запевняє головний комунальник обласного центру Олександр Риджаніч, Черкаси визволяли майже 40 одиниць техніки. Усього за два дні на міські вулиці висипали більше 450 тонн піщано-соляної суміші. Чи справді чисто там, де, за словами владців, уже прибрали.

Щоразу негода стає справжнім випробуванням для Черкас. Дороги – непроїзні. Тротуари – непрохідні. Прибрати все й відразу, наголошують владці, просто нереально. Бо Черкасам бракує спецтехніки. Інша справа – за тиждень.
Хурделило в Черкасах ще у вівторок. Головний комунальник підбиває підсумки снігоприбиральної кампанії.
Олександр Риджаніч, директор департаменту ЖКК МВК: «Я думаю, що ми більш-менш впоралися. У нас всі перехрестя 100% посипані. Всі основні дороги теж посипані піщано-соляною сумішшю».

Це перехрестя Гоголя-Красіна. Сліду суміші не знайти. Провулки теж недоторкані. Як і вулиця Університетська. Прямісінько біля будинку губернатора водії демонструють особливості зимового керування автівкою.
У самісінькому середмісті та ж історія. Біля будівлі суду – дорога-ковзанка.

Віктор Казанцев, житель м. Черкаси: «Второстепенные дороги совсем не почищены, и останавливаться перед светофором или перед перекрестком очень затруднительно».

Натомість Ільїна – зразкова вулиця. Трохи відстає від неї Благовісна. А от на головній міській артерії рух складний. Увесь тиждень час від часу на бульварі тягнучки. Ось ця тут, бо «десятка» із «тридцятим» не поділили дорогу. А поруч на багатостраждальній Піонерській – не розминулися два легковики.

Євген, житель м. Черкаси: «Дороги дуже слизькі, я сьогодні бачив, бо сам водій, аварій штук 6-7, і всі саме такі – на слизькій дорозі».

Олександр Риджаніч, директор департаменту ЖКК МВК: «Я ще раз вам повторюю: посипані всі. Вчора їздили машини ввечері для того, щоб зняти на всіх перехрестях лишній сніг, який не почистили вдень».
Даішники кажуть: зараз у них гаряча пора. До того, коли лютував мороз, було затишшя. Нині ж більшість аварій, як під копірку.

Володимир Ліщенко, старший інспектор зі зв’язків із громадськістю УДАІ в Черкаській області: «Водії, не врахувавши дорожню обстановку, здійснювали виїзд на смугу зустрічного руху, де відбувалося зіткнення. За таких погодних умов водіям потрібно бути дуже уважними, тому що, на жаль, дорожнє покриття бажає бути кращим».
Як і тротуари, скаржаться пішоходи.

Любов, жителька м. Черкаси: «Небезпечно, звісно. Якби більше посипали, було б краще».
Біля БТІ тротуар розчищають у шість рук. Микола Віталійович пособляє дружині-двірнику.

Микола Тищенко, житель м. Черкаси: «Роботи дуже багато. Бачте, воно замело, така непогода. Будемо старатися та приберемо все, як кажуть, і буде гарно. Люди не будуть спотикатися і падати».

Якби всі були такі добросовісні, говорить черкасець Олексій. Він чекає своєї черги до травматолога.
Олексій, житель м. Черкаси: «Вечером шел на остановку возле рынка, поскользнулся на снегу, так быстро произошло, что не успел сгруппироваться. Лед, сплошной лед под снегом».

У травмпункті кажуть: цього тижня щодня приймають на півтора десятка більше пацієнтів, аніж раніше. Правда, до рекордів попередніх років ще далеко.

Олександр Михайленко, завідувач травмпункту Черкаської міської лікарні №3: «Десь 40-50 хворих на добу звертаються із травмами, із них 80% – це травми, отримані на вулиці. Це пов’язано з непогодою, з поганим, так би мовити, прибиранням снігу».

Наступного тижня комунальникам роботи прибуде. За прогнозами синоптиків, у Черкасах знову засніжить.

Немає коментарів:

Дописати коментар