У Черкасах 16 ОСББ вже оформили у власність прибудинкову територію

Мешканці багатоквартирних будинків мають змогу убезпечитись від появи у себе під вікнами небажаних гаражів, торгівельних кіосків чи павільйонів. Для цього варто оформити права власності на прибудинкову територію. Такою можливістю у Черкасах скористалось вже 16 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Ще кілька перебувають на стадії оформлення реєстраційних документів.
За словами начальника відділу сприяння ОСББ Юрія Івченка, проблема появи у дворах житлових будинків, поруч з дитячими майданчиками різноманітних несанкціонованих об’єктів – не нова. Проте останнім часом це питання набуває масштабних розмірів. Адже якщо раніше фіксувались поодинокі випадки встановлення комерційних споруд чи гаражів у безпосередній близькості до багатоповерхівок, то нині – практично у кожному другому подвір’ї житлового сектору Черкас є такі прецеденти.
Попередити появу таких об’єктів можна якщо мешканці будинку оформлять права власності на прибудинкову територію.
Як розповіла головний спеціаліст відділу роботи з юридичними особами управління земельних ресурсів Наталія Третяк, відповідно до статті 42 Земельного кодексу України у разі приватизації громадянами багатоквартирного житлового будинку відповідна земельна ділянка може передаватись безоплатно у власність або надаватись у користування об’єднанню власників.
Отримати детальну інформацію щодо оформлення права власності на прибудинкову територію та з’ясувати інші земельні питання можна щоденно – з понеділка по п’ятницю з 10.30 до 12.30 у кабінеті 119 будівлі Черкаського міськвиконкому (вул. Байди Вишневецького, 36) або за телефоном 45-25-95 (відділ роботи з юридичними особами управління земельних ресурсів).

ДЛЯ ДОВІДКИ:
ПЕРЕЛІК ОСББ, ЯКІ ВІДВЕЛИ У ВЛАСНІСТЬ ПРИБУДИНКОВУ ТЕРИТОРІЮ

Немає коментарів:

Дописати коментар