Холодно? Робіть зарядку…

Що не пора року – то стихійне лихо. І річ не так у змінах клімату, як у незмінності реагування на снігопад, мороз чи ожеледицю. Лунають прогнози, що боротьба за небувалий урожай цьогоріч нам точно не загрожує.
Людей уже заздалегідь підлякують зростанням цін на продукти. Але ж агровиробники ще самі точно не знають, що доведеться робити навесні – лякати інших чи лякатися самим. Одним словом, щойно зійде сніг – відразу почуємо, які посіви вціліли, скільки грошей доведеться закопувати і яким надривом у голосі розповідатимуть нам про ціни на харчі.

А на Черкащину йде друга хвиля морозів. Міністерство з надзвичайних ситуацій радить людям сидіти вдома, їсти калорійні каші і зігріватися фізичними вправами. Із таким самим успіхом заради подолання злочинності міліція може порадити людям не виходити з дому у вечірній і нічний час. Скоро весна, світловий день зростає. І дуже вчасною стає пропозиція міськради встановити для неповнолітніх у Черкасах комендантську годину з 23.00.

Тим часом самотні пенсіонери по селах залишаються беззахисними. Вкотре можна переконатися, що треба рятуватися самим – і від рушниць розбійників, і від сибірських морозів. Роздуваючи щоки та переконуючи інших у своїй всесильності, влада виявилася неспроможною протистояти атакам хакерів на інтернет-сторінки міліції та СБУ. Міліція часів Юрія Луценка прославилася витрушуванням штрафів і «листами щастя» до автомобілістів. Тоді як сам міністр та його підлеглі не надто переймалися законністю своїх дій. Нині ж МВС підняло прапор боротьби з комп'ютерним піратством. Але ж самі в міністерстві і визнають, що на половині їхніх комп'ютерів немає ліцензійного програмного забезпечення.

Черкасам перепаде понад 10 млн. гривень від Держагентства з управління національними проектами. Гроші планується витратити на комплексне утеплення будинків. Попередні роки переконали владу, що гроші краще закопувати централізовано, а не роздавати їх людям у руки. А де людей заохочують до самостійності – там влада визнає свою неспроможність протистояти викликам сучасності…

Немає коментарів:

Дописати коментар