Сміттєзвалище на Пацаєва планують засипати землею

Сміттєзвалище на Пацаєва планують засипати землею

Ситуація із пожежею на сміттєзвалищі, що по вул. Пацаєва, дещо покращилась. На сьогодні вдалось частково загасити пожежу, і зменшилась кількість скарг від жителів. Цього досягли завдяки постійному поливанню окремих ділянок займання. Однак цих заходів недостатньо для повної ліквідації пожежі. Шляхи вирішення проблеми розглядали на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


- Ми спільно із пожежниками дійшли згоди, що єдиний оптимальний варіант загасити пожежу на цьому сміттєзвалищі – це гарно пролити місця водою, а потім зверху засипати шаром ґрунту, аби не допустити потрапляння кисню, - зазначає заступник міського голови Павло Карась. – Адже лише полив водою не дає можливості повністю загасити пожежу, адже там тривалий час складували відходи, які нині горять як торф’яники. І горіти там може ще кілька років.

Міська влада планує за місяць-півтора завезти на сміттєзвалище необхідну кількість ґрунту, розрівняти його та утрамбувати. Це дозволить вирішити питання пожеж.

Немає коментарів:

Дописати коментар