За три місяці у Черкасах відремонтували понад 20 км доріг (ФОТОРЕПОРТАЖ)


З настанням морозів роботи з капітального ремонту вулиць у Черкасах призупинили. Ремонтники встигли відремонтувати майже всі вулиці, що планували. Нагадаємо, ремонтні роботи розпочалися у серпні. За цей час було проведено фрезерування старого асфальту, укладання нижнього вирівнюючого шару, підняття та зниження бордюрів (там, де це було необхідно), укладання щебенево-мастикового асфальтобетону. За три місяці відремонтували понад 20 км доріг. Капітальний ремонт вулиць Цього року капітально відремонтували вул. Хрещатик (від вул. Леніна до вул. Котовського). Там підняли бордюри, люки і решітки зливової каналізації. Хрещатик вважався однією із найскладніших вулиць. Після того, як провели фрезерування старого асфальтного покриття, виявилося, що основа дороги не відповідає стандартам. Тут можна було зустріти і стару бруківку, залізобетонні плити, а подекуди і просто пісок. У деяких місцях довелося переукладати основу, а вже потім ремонтувати саме дорожнє покриття.
Провели капітальний ремонт вул. Котовського (від Хрещатика до Одеської). Був укладений нижній і верхній шар асфальту. Також ремонтники підняли бордюри.
Частково відремонтували вулицю Смілянську. Найскладнішою була ділянка біля Черкаської продовольчої компанії. Там довелося знімати залізничні колії, які вже понад 10 років не використовувалися. Після цього провести переукладання основи дороги. Крім того, під час фрезерування старого асфальту виявили декілька решіток зливової каналізації, які були закатані під 20-сантиметровий шар асфальту. Виявилося, що поряд із транспортною розв’язкою між вул. 30 років Перемоги та Смілянською проходить незавершений колектор для стічних вод.
Відремонтували ремонтники і вул. Благовісну (від Котовського до вул. Енгельса). Щоправда на деяких ділянках довелося переукладати основу дороги. Подекуди піднімали і замінювали бордюри.
ЩМА уклали і на вул. Гагаріна - на тій ділянці між Замковим узвозом та вул. Жужоми, де кілька років тому провели реконструкцію дороги. Тоді, у 2008 році, вул. Гагаріна розширили удвічі, зробили паркувальні майданчики, проте захисний шар ЩМА тоді облаштувати не вдалося.
Відремонтували комунальники і вул. Ільїна. Там уклали верхній шар асфальту від Смілянської до Енгельса. На ділянці ж від Смілянської до Котовського залишився лиже нижній шар. Роботи планують продовжити наступного року.
Працювали комунальники і на проспекті Хіміків – від залізничного мосту до вул. Першотравневої. Найскладніша ділянка – між підприємством «Металінвест» та тролейбусним парком. Виявилося, що на цьому відрізку дорога має пониження. Через це довелося піднімати основу дор
Ремонт вул. Енгельса планували зробити від Шевченка до Бидгощської. Проте зробили до вул. Садової. Решту робіт планують продовжити наступного року.

Немає коментарів:

Дописати коментар